27 Şubat 2009 Cuma

Kırmızı Lahana


malzemeler:kırmızı lahana, üzüm sirkesi, su (ölçü vermiyorum siz kavanozunuza göre ayarlayabilirsiniz)

Bu benim her zaman yaptığım saklama metodu.Kırmızı lahanaları üst kabuğundan ayırıp,dörde

böleriz.Böldüğümüz parçaları orta incelikte doğrarız.Kavanoz içine doldururuz.Üzerine sirkeyi

dökeriz,daha doğrusu kavanozun yarısından fazlasını sirke ile doldurup üzerini su ile (1 bardak
olabilir)
tamamlarız.Bu şekilde 2 sene durabilyor ve erimiyor.Siz salata yaparken çıkarıp üzerine ekleyin,

veya sade olarak üzerine biraz sıvıyağ ve knorr'un salata sosu ile karıştırıp mükemmel bir lezzet

elde edebilirsiniz.Bizim evde çok yeniyor.Şunuda belirtmekte fayda var bu bir turşu değil. Sirkeli

suyuda yazık olmuyor salataya döküyorum.Özellikle iştah açma konusunda üstüne yok.Her

zamanki gibi benim az anlayışım olmadığı için, ortalık kırmızı lahanyla doldu.Denemenizde fayda var diyorum.

13 yorum:

cicibici bişeyler dedi ki...

Kesinlikle şahane oluyor!ben yediğim için şunu söyleyebilirim turşudan daha lezzetli,özellikle salata yapıldığında müthiş bir tad bırakıyor,ve hiç erimiyor,hep diri kalıyor istediğiniz zaman tüketebiliyorsunuz,ben çok beğeniyorum yaptığın kırmızı lahanayı,ellerine kollarına sağlık,nefis!

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Evet ben de bazen salataya eklerim turşuyu. Tek sorun =iştahımı açıyor:D
Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

BEN YAPTIĞIM BÜTÜN TURŞULARIMA KÜÇÜK BİR PARÇA MUTLAKA EKLERİM TURŞUNUN SUYUNUN MOR OLMASINI SAĞLIYOR VE BU BENİM ACAYİP İŞTAHIMI AÇIYOR VE TURŞUYU ÇOK AMA ÇOK SEVERİM

Unknown dedi ki...

Bu lahana iştah açmazmı hiç yaa süper görünüyor rengi bile yeter.
ellerine sağlık canım
öpüyorum.

Sevde dedi ki...

İlk defa duydum ama süper...
Haftaya pazara gider ditmez mutlaka alıp yapmayı düşünüyorum inş..,
Ellerine sağlık...
Sevgiler

HUYSUZBALIK dedi ki...

Vallahi süper bir görüntü.Bayılıyorum bu salataya lokantalarda verdiklerinde tabağı silip süpürüyorum. Bunu deneyeceğim. Sevgiler...

pelince dedi ki...

Bende ilk kez duydum,yapıp yemek lazım bir güzel..Tarif için teşekkürler..

Sevgiler...

emine dedi ki...

lahana mevsimi geçmeden denemem lazım ben çok severim kırmızı lahanayı böyle turşu yapıldığını duymamıştım hiç ellerine sağlık iyi geceler

Adsız dedi ki...

bende çok seviyorum yemeğe gittiğimizde herşeyin yanına yakışan bi tad,,,evde bu şekilde yapıcam tarif için sağol:)

KÜßR@ nın MUTFAĞI dedi ki...

Çok teşekkür ederim .seninkilerde çok lezzetli görünüyorlar ve eminim benimkinden güzellerdir.çok harika yemeklerin var seninde .ellerine sağlık

elif dedi ki...

ben zaten bu aralar bayılıyorum böyle lezzetlere. çok güzel görünüyo. canımı çektirdin arkadaşım. yolla şundan bana..

Doyumluk.... dedi ki...

sevgili eliF;adres yolla sana kavonozla yapıp yollayayım arkadaşım.sevgilerle

Haydi mutfağa dedi ki...

tam da bugün arkadaşımla bu tarifi konuşmuştuk.tevafuk oldu.
ölçü tam olarak nedir?

elinize sağlık.