18 Şubat 2009 Çarşamba

Çatal Çörek

Malzemeler : 125 gr margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı ılık süt, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı tuz, kabartma tozu, un(aldığı kadar)

üzeri için:1 yumurta sarısı, çörek otu

Yapılışı :
  • Yumuşamış margarin,süt,sıvı yağ, şeker, tuz, mahlep, kabartma tozu, un kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
  • Hamurdan parçalar koparıp, resimdeki şekil verilir.
  • Tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp,üzerini hafif çatalla boyuna doğru çizeriz, çörek otu serperiz.
  • 150 derecede üzeri kızarana dek pişirilir.

6 yorum:

meliha dedi ki...

Bende yaptım bu çöreklerden çok güzel oluyor.çayla birlikte,kıyır kıyır harika oluyor.
ellerine sağlık canım
öpüyorum.

CANDAN TARİFLER dedi ki...

Çatal benim heralde dayanamadığım hayır diyemeyeceğim tek lezzet çoğu tatlıya tuzluya tercih ederim kesndilerini:)

Mahlebin mis gibi kokusuyla oyy çok canım çekti.

Ellerine sağlık arkadaşım..

cicibici bişeyler dedi ki...

Bu tarif çok güzel buradan garinti veriyorum bizzat ben yedim:)harika oluyor,mutlaka deneyin!!! yine çok güzel yapmışsın,çok güzel görünüyor,ellerine sağlık,hakikaten ben senin yaptığın çatal çöreği çok seviyorum hazır gibi oluyor,mahlepte çok yakışıyor.
Öpüyorum,tekrar ellerine sağlık...

üç böcek bir çiçek dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK LEZZETLİ GÖRÜNÜYORLAR GEÇ KALDIM AMA YİNEDE AFİYET OLSUUNN SEVGİLER...

Sevde dedi ki...

Mahlepli olan herşeye bayılırım...
Ellerine sağlık...
Öpüyorum :)

pel!n dedi ki...

Canım mesajın için çok teşekkür ediyorum....

Ellerine sağlık...

Sevgiler..