3 Şubat 2009 Salı

KATMER



malzemeler:

3 bardak un ,2 çorba kaşığı yoğurt ,1 paket margarin, 1 çorba kaşığı sirke, 1 bardak ılık su, kabartma tozu, 2 çay kaşığı tuz

üzeri için:1 yumurta sarısı



yapılışı:

  • Margarinin 100 gramını bir kenara ayırıp,geriye kalan margarin,yoğurt,sirke,ılık su ,un,tuz, kabartma tozu kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.15 dk dinlendirilir.
  • Hamur ikiye bölünür, bölünen parçalarda üçe bölünür.
  • Hamurun bir parçasını alıp, tabak büyüklüğünde açarız..Kenara ayırdığımız margarini eritip ,açtığımız hamurun üzerine süreriz, hamuru üst üste gelecek şekilde kapatırız.Diğerlerinede aynı işlemi yaparız.
  • Düz bir kabın içine yerleştirip,buzdolabında 1 saat bekletilir.
  • Dolaptan alıp ,un yardımıyla hamuru biraz büyütüp önce dörde sonra sekize bıçakla kesip,rulo yapılır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp ,150 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Böğrekte,katmerde nefiss görünüyor.oğlum hamur işlerine bayılır.
ellerine sağlık canım
öpüyorum.

cicibici bişeyler dedi ki...

Harika olmuş,görüntüden de anlaşılıyor zaten,yapılışı biraz uğraştırmalı ama tadı çok güzel,senin yaptığın da ayrı bir güzel oluyor.ellerine sağlık.