19 Kasım 2008 Çarşamba

KAT KAT BÖREK




  • MALZEMELER:

    1 kg un, 1 yumurta, 2 çay bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, arasına sürmek için 1 su bardağı sıvı yağ

iç malzeme:Beyaz peynir



Üzeri için : çörek otu



  • Un ,yumurta,süt,ılık suyu yoğurma kabımızda yoğuralım.
  • 15 dakika ılık bir yerde dinlendirelim.
  • Hamuru bezelere ayıralım .(limondan biraz daha büyük olabilir).
  • Oklava ile tepsinizin büyüklüğünde açın.
  • Her açtığınız yufkayı tepsiye yerleştirdikten sonra, fırça yardımıyla sıvı yağı sürün.
  • Bu işlemi her kata uygulayın.
  • Orta katına gelince peyniri içine yayın.
  • Böreğimizin en üstüne,yarım çay bardağı süt ile artan sıvı yağı karıştırıp sürün.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.



(Bu börek,aslında sibelimin böreği. Çok güzel bir börek. Tarif için sibele teşekkürler)

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Böğreyi çok severim ama hazır yufkayla yapabiliyorum.açmayı bilmiyorum yaaa olsa şimdi nasıl iyi giderdi.
ellerine sağlık
sibelede çok çok selam
öpüyorum

Doyumluk.... dedi ki...

Melihacım,inan bende iyi açamıyorum.Merdane ile büyütüyorum.öptüm.

pelince dedi ki...

Bitmeden yetiştim inşallah:)Ellerine sağlık..

Güzel bayarmalar diliyorum bende...

Sevgiler.