8 Kasım 2008 Cumartesi

Kazandibi




MALZEMELER: 1LTsüt, 4 yemek kaşığı un, 8 çorba kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 yemek kaşığı margarin, 2 yemek kaşığı pudra şekeri


YAPILIŞI:
  • Tenceremize sütü boşaltıp, şekeri katalım.
  • Diğer yandan,bir miktar sütün içinde nişasta ve unu ezip, tel bir süzgeçten geçirip süte katalım.
  • Ocağımızı yakıp,bu karışımı, devamlı karıştırmak suretiyle puding kıvamında pişirin.
  • Orta boy bir tepsiyi margarinle yağlayın.Üzerine pudra şekerini serpin.Kısık ateşte tepsiyi çevirerek,şekeri çok karartmamak şartıyla yakın.
  • Tepsiyi tezgaha alıp,üzerine hazırladığımız pudingi döküp yayın.
  • Buzdolabında 3-4 saat beklerse daha iyi sonuç alınır.
  • Dilimleyip ve ters çevirerek servis yapılır. Afiyet olsun…

4 yorum:

Adsız dedi ki...

selam.eşim bu tatlıyı çok sver:)elinize saglık.sevgiler.
http.//hunerlieller.net

Doyumluk.... dedi ki...

Teşekkür ederim.Sitenizi ziyaret ettim,çok beğendim.Sizinde elinize sağlık....sevgiler

meliha dedi ki...

Kazandibini çok severim .aslında tüm sütlü tatlıları yerim. ellerine sağlık

sibel iyidir inşallah çok merak ettim inşallah herşey yolundadır.
öpüyurum

Doyumluk.... dedi ki...

Teşekkürler meliha.Sibelin bilgisayarında problem çıktı.Kısa bir süre sonra problem çözülür galiba.öptüm..