MALZEMELER:
1 kg un, 1 yumurta, 2 çay bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, arasına sürmek için 1 su bardağı sıvı yağ
iç malzeme:Beyaz peynir
Üzeri için : çörek otu
- Un ,yumurta,süt,ılık suyu yoğurma kabımızda yoğuralım.
- 15 dakika ılık bir yerde dinlendirelim.
- Hamuru bezelere ayıralım .(limondan biraz daha büyük olabilir).
- Oklava ile tepsinizin büyüklüğünde açın.
- Her açtığınız yufkayı tepsiye yerleştirdikten sonra, fırça yardımıyla sıvı yağı sürün.
- Bu işlemi her kata uygulayın.
- Orta katına gelince peyniri içine yayın.
- Böreğimizin en üstüne,yarım çay bardağı süt ile artan sıvı yağı karıştırıp sürün.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
(Bu börek,aslında sibelimin böreği. Çok güzel bir börek. Tarif için sibele teşekkürler)
3 yorum:
Böğreyi çok severim ama hazır yufkayla yapabiliyorum.açmayı bilmiyorum yaaa olsa şimdi nasıl iyi giderdi.
ellerine sağlık
sibelede çok çok selam
öpüyorum
Melihacım,inan bende iyi açamıyorum.Merdane ile büyütüyorum.öptüm.
Bitmeden yetiştim inşallah:)Ellerine sağlık..
Güzel bayarmalar diliyorum bende...
Sevgiler.
Yorum Gönder