2 Kasım 2008 Pazar

Havuç Tatlısı




MALZEMELER:4-5 adet orta boy havuç, 2 paket petibör bisküvi(200 gr), 1 su bardağı su, Yarım su bardağı toz şeker, 1 adet toz krem şanti(1 su bardağı süt)

Üzeri için: Çekilmiş fındık veya ceviz

YAPILIŞI:


  • Havuçları rendeleyin.

  • Pişireceğimiz tencerenin içerisine rendelediğimiz havucu,şekeri ve suyu koyalım.Havuçlar hafif yumuşayana dek pişirelim,soğutalım.

  • Soğumuş olan bu karışıma,bisküvilerimizi elimizle küçük parçalar halinde kırarak ekleyelim,karıştıralım.

  • 35 cm çapında bir tepsiye ,havuç karışımını döküp yayalım.

  • Diğer yandan krem şantiyide sütle hazırlayıp,bu karışımın üzerine yayın.

  • Üzerine ben fındık krokan koymuştum.Siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

  • Buzdolabında 1 saat beklerse servise hazırdır demektir. afiyet olsun.

4 yorum:

meliha dedi ki...

Öyle çok canım çekti ahhh bir bilsen ama okadar yorgunumki kalkıp yapıp yapmama arasında gidip geliyorum.benip ufaklık erken uyur inşallahda yaparım.
ellerine sağlık canım
öpüyorum

Doyumluk.... dedi ki...

Teşekkürler meliha.Hafif bir tatlı.seninde şimdiden eline sağlık.Ufaklığı öptüm...

cicibici bişeyler dedi ki...

valla çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık ablacım.içinde havuç olmasıda ayrıyetten bir tad katmıştır.

Doyumluk.... dedi ki...

Teşekkürler sibel.Çocuklar için havuç çok önemli.Böyle bir tatlıyla havuçta yedirmiş oluyuruz.öptüm.