23 Aralık 2008 Salı

Ankara Sarma




  1. MALZEMELER:





    1 kg süt, 4 çorba kaşığı un,1 yumurta,1/4 margarin ,1,5 su bardağı şeker ,1 paket bisküvi (300 gr pötibör) 1 paket krem şanti ,1 su bardağı süt (krem şanti için)





    YAPILIŞI:


    1-Süt,un ,yumurta,şekeri muhallebi kıvamında pişiriyoruz.











    2-Muhallebinin pişmesine yakın margarini ekliyoruz.





    3-Bisküvileri robotta toz haline getiriyoruz.


    4-Bir tepsi içerisine folyo serip,toz haline gelen bisküvileri döküyoruz.


    5-Bisküvilerin üzerinede muhallebimizi döküp yayıyoruz.


    6-Biraz soğumasını bekledikten sonra ,krem şantimizi hazırlayıp,bunuda muhallebinin üzerine yayıyoruz.


    7-Folyo ile birlikte rulo yapıp,buzdolabına koyuyoruz.2-3 saat beklerse iyi olur. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: