Etli çiğ köfteyi çok sevenler bunu pek kabul etmeselerde etsiz sevenler için bir alternatif....
malzemeler:
2,5 su bardağı köftelik bulgur
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası(koyu kıvamlı olanından)
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı köfte baharatı
3 çorba kaşı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı çemen
tuz
yapılışı:
- Öncelikle bulgurumuzu bir kabın içerisinde üzerini örtecek kadar sıcak su koyup kapağı kapalı olarak dinlenmeye bırakırız.
- Bulgur suyunu çekip şişince rahat yoğurabileceğimiz bir kap içerisine aktaralım.İçine salçaları ilave edip yoğurmaya başlayalım. Şu çiğ köfte yoğurma tepsinizden varsa işiniz dahada kolaylaşır. Gerçi içinde et yok ama maksat o bütünlüğü sağlamak.Ben normal bir tepside yoğurdum.
- Salçaları bir güzel bulgura yedirdikten sonra içine soğan ve sarımsağı rendenin ince tarafıyla rendeleriz ve tekrar yoğururuz.
- Köfte baharatı, galeta unu, sumak, pul biber, tuz, çemen, nar ekşisi ve sıvıyağı da bulgura katıp yoğururuz.
- Elimizle şekillendiririz.
Not: içine maydanoz ekleyebilirsiniz. Ayrı olarak limon eklemedim çünkü sumak ve nar ekşisi yeteri kadar ekşi tadı sağlıyor. İsteğe göre yarım limonuda karışıma ekleyebilirsiniz.
4 yorum:
Ben bu şeklini daha çok seviyorum :)
Ellerine sağlık..
sevgilerimle..
Etsiz çiğ köfteyi çok severim ellerine sağlık.Sevgiler...
ellerine sağlık nefis olmuş.
Of offf bol limonla nasıl süper olur:)))
Ellerine sağlık canım...
Yorum Gönder