Malzemeler: 3 orta boy domates
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı limon suyu
bir miktar maydanoz
1 tane çarliston veya sivri biber
1 adet acı biber
tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
- Soğanı rondoda parçalayıp yada çok ince şekilde doğrayıp suyunu sıkın.Bir kaba aktarın.
- Domateslerinde kabuklarını soyup rondoda parçalayın.Plastik tel süzgeç ile veya başka bir yöntemle domateslerinde fazla suyunu sıkın Kabın içindeki soğanlara katın.
- Maydanozları incecik doğrayıp karışıma katın
- Salçaları ilave edin
- Sıvıyağ ,sumak ,tuz, rendelenmiş sarmısak, rondoda parçalanmış biber ,limon suyu ve çok küçük doğranmış acı biberi ilave edip iyice karıştırın
- Acılı ezmemiz hazır.Afiyet olsun..........
9 yorum:
Acılı ezmeyi çok severim. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
Saygılar.
Teşekkürler...Beğendiğinize sevindim.saygılar....
acılı ezme etin yanına çok yakışıyor.bir anetpli olarak bayılırım.ellerine saglık.
ellerine sağlık çok severim ezmeyi hele acıysa hiç dayanamam....
acılı ezmeyi çok severim.ellerinize sağlık.sevgiler..
Acılı ezme şahane,sabah kahvaltında bile yerim;)) görüntüsüde harika..
Ellerine sağlık..
Kocaman Sevgiler..
işte bua bir durmalı , her öğün herşeyle yenir. hatta şimdi olsa ara öğün diye de yenir ( ben çook erken kalkınca tabii saat 10'da ara öğün saatim oluyo :))
Walla acılı ezme süper duruyor! Ellerine sağlık...
şöyle ekmeye sürüp yiyeceksin acılı acılı offff süper çok severim çok
ellerine sağlık
sevgilerimle
Yorum Gönder