30 Mart 2009 Pazartesi

Yufkalı Kadayıf Tatlısı


Hafif, pratik ve herkesin bildiği tatlı yufkalı kadayıf tatlısı.Bu aralar bu tatlıya dadandık.Fotoğraf pek güzel çıkmamış ama tatlının lezzeti süper.Kaymakla servis edebilirsiniz.Çünkü ben almayı unutmuşum.

Malzemeler:2 yufka, 250 gram çiğ kadayıf, 200 gram iri çekilmiş ceviz veya fındık

şerbet:2,5 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker

yapılışı:



  • Kadayıfı elimizle parçalayalım.Yufkamızı ortadan kesip, üzerine kadayıfımızı düz bir şekilde serelim.Fındık veya cevizide üzerine eşit bir şekilde serpelim.

  • Çok sıkmadan rulo saralım.2-3 cm kalınlığında kesip yağlanmış bir fırın tepsisine dizelim.Her birinin üzerine 1 çay kaşığı tereyağını koyalım.150 derecede hafif kızarana dek pişirelim.

  • Diğer yandan şerbetini hazırlayalım.Kızaran yufkaları fırından alıp soğutalım.Şerbetide ılık hale gelene kadar bekleyelim.Aksi halde tatlı özelliğini kaybediyor.Tepsiye şerbeti dökelim. Tatlılar şerbeti çekince tersinide çevirip şerbetin iyi çekmesini sağlarız.

18 yorum:

üç böcek bir çiçek dedi ki...

cnmmmm bu bana yapılırmııı tatlı krizine girdimm bu berbat evdede bişey yapılmıyorkiii off off.ellerine sağlık sevgiler cnmm

made in funda dedi ki...

belli nefis olmuş canım.ben de isterim şimdi bu tatlıdan...

hanife dedi ki...

kaymaksız olsun farketmez ben böylede yerim eline sağlık

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

mmm nefissss. bakınca şeker krizine girmemek imkansız...

Yaren dedi ki...

Gercekten cok lezzetli oluyor,bizdede cok sevilen bir tadli türü.Ellerine saglik cok nefis görünüyor.Sevgiyle kal.

cicibici bişeyler dedi ki...

Muheşem bir görüntü!tadıda öyledir eminim,yufka ve kadayıf birleşince çok güzel bir tad oluşturuyor,ben de çok seviyorum bu tatlıyı!ellerine sağlık ablacım,öptüm,sevgiler.

Unknown dedi ki...

kadayıfı çok severim ellerine sağlık canım enfes bir tatlı...
kızım bayıldı :))

sihirlirloklava dedi ki...

Seldacım aldım 1 tane...eline sağlık:)

akasyakokusu dedi ki...

Nefis görünüyor gerçekten..
Kadayıfı dolma yaparım ama hiç bu şekilde yapmadım..
Hepte görüyorum buralarda mutlaka denemem gerek..
Ellerine sağlık canım.

HÜLYA dedi ki...

eskiden çok yaptığım şimdi yeni tatlar denerken unuttuğum ve sayende yeniden hatırladığım ve yapmam gerektiğini anladığım nefis bir tatlı bu hem pratik hem leziz.
ellerine sağlık canım

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

off super olmus!! Gorunus cok guzel. beni ye diyor:)

pelince dedi ki...

Enfes gözüküyor,bir çatalda ben alıyorum..
Ellerine sağlık...

Güzel bir hafta diliyorum..

Sevgiler.

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Merhaba Ben Arzu,

"Mutfaktaki deli" arkadaşımıza yorum yazmışsınız bu emek hırsızlığıyla ilgili. Bahsettiği blog bize ait. Ortada hırsızlık falan da yok. Arkadaşın tamamen abartmasından kaynaklanıyor. O yazı bana mail aracılığıyla geldi ve bende çok beğendiğim için bloğumuzda yayınladım ama gelen mailde kimin yazdığı belli değildi. Herzaman herkese böyle mailler gelir. Kime ait olduğunu bilmediğim için kafadan bir isimde yazamam zaten. Yazıyı bloğumuzda "BEĞENDİĞİMİZ YAZILAR" adı altında sunduk. Kendi yazdığımız yazılar diye değil. O yüzden bu arkadaşın neden bu konuyu buralara getirdiğini anlamıyorum. Hayatta kabul edemediğim şeylerin başında yanlış anlaşılmaktır. O yüzden bu açıklamayı gerekirse herkese yapmaya hazırım. Ayıp eden ben değilim bu konuyu size bu şekilde yansıtanda. Aynı açıklamayı kendisine yaptığımız halde anlamak istemiyor yapacağım bişey yok. Sevgiler...

TuruncuTatlar dedi ki...

bilinmez mi canım bu tat;:)ellerine sağlık canım çekti sağlıkla kal..

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Günaydın. Dünkü mesajım sana biraz ağır gelmiş galiba ama bu kadar rahatsızlık duymana gerek yok. Çünkü yazdığım mesajı bütün yorum yapanlara gönderdim. Beni kimse tanımadan etmeden hırsızlıkla suçlayamaz. Bu herkesin başına gelebilir. Çok isteyerek ve severek bir blog açtık. Güzel birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız tariflerde bile hangi blogtan alıyorsak onun ismini yazmadan vermiyoruz. Düşünün yemek tarifinde bile. Yoksa kişisel kimseyle bir problemimiz yok. İyi günler. Sevgiler...

renklipastalar dedi ki...

Eline sağlık, çok güzel olmuş. Kadayıf çok güzel bir tatlı.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

ellerine sağlık canımmm
nefis görünüyor.
çok öptüm

eldivenlerim dedi ki...

tatlı harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....