10 Ekim 2008 Cuma

İrmik Tatlısı


MALZEMELER : 1 paket irmik, 2 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1 çay bardağı çekilmiş ceviz vaya fındık

ŞERBETİ : 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su

YAPILIŞI:

1-Bir kabın içerisine irmik,şeker , ceviz veya fındığı toz halinde karıştırın.
2-Üzerine suyu döküp tekrar karıştırın.
3-Yağlanmış,30 cm çapında bir tepsiye boşaltın.
4-150 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
5-Diğer yandan şerbetini hazırlayın.Şerbetin birkaç taşım kaynaması yeterli olacaktır.
6-Fırından tepsiyi çıkarıp soğutun.Şerbeti birkaç dakika bekletin ve dökün.
8-şerbeti çekince dilimleyip servis yapabilirsiniz.(isteğe bağlı üzerine kaymak koyabilirsiniz).

1 yorum:

cicibici bişeyler dedi ki...

Çok güzel bir görüntü.Tadıda çok güzel oluyor. Ellerine sağlık.