21 Ekim 2008 Salı

Değişik Kurabiye

MALZEMELER : 1 kg un, 1 paket(250gr) pudra şekeri, 1 paket margarin, 100 gr çekilmiş fındık veya ceviz



YAPILIŞI :
  • 1 kg unu fırın tepsisine boşlaltın, fırını 250 dereceye getirip ara sıra kaşıkla karıştırarak, kavurun. (Un çok hafif bir şekilde renk değiştirecektir. Koyu bir renk almasına izin vermeyin . Bu işlemi yağsız bir tencerede unu kavurarak da yapabilirsiniz.
  • Rengi hafif koyulaşan unu fırndan çıkartarak soğutunuz.
  • Soğumuş olan unu tel bir süzgeç yardımı ile yoğurma kabınıza eleyin.
  • Elediğimiz unun üzerine pudra şekerini eleyerek ekleyin.
  • Diğer yandan 1 paket margarini eritip ılık olarak bu karışımın içine dökün.
  • Fındığı da bu karışıma ekleyin ve bu karışımı avuçlarınızın içinde ovalayın (yani margarini unla iyice bütünleştirin).
  • Harmanlanmış olan bu karışımı 35 cm çapında oval veya kare bir tepsiye ellerinizle yayarak iyice bastırın.
  • Bıçakla karelere bölün, derin dondurucuda 1 saat bekletin. Daha sonra dolaptan çıkarıp böldüğümüz karelerden ayırıp servis yapabilirsiniz.
  • Yalnız dikkat edilmesi gerekiyor çok çabuk kırılıyor. Beğeneceğinizden eminim, çünkü çok değşik bir lezzet. Tadı helva ve kurabiye arası bir lezzet. Aslında bu kurabiyenin belirli bir adı yok. Eğer tarifi uygulayıp lezzetini tadarsanız ismini siz belirleyin.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

tadmanızı tavsiye ederim. eline sağlık...

cicibici bişeyler dedi ki...

Evet gerçekten çok güzel oluyor.Bende denemiştim,senin tarifinle.Herkeze tavsiye ederim.Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Gerçekten değişik bir tarif,daha önce hiç görmemiştim.tadının güzel olduğunada eminim
ellerine sağlık
öptüm

Doyumluk.... dedi ki...

Teşekkürler meliha.Denemeni tavsiye ederim.afiyet olsun...

Doyumluk.... dedi ki...

sağol sibel.seninde ellerine sağlık

pelince dedi ki...

Bende ilk kez gördüm ,denenmeli kısa sürede...Ellerine sağlık...

Damla çikolatalarının nasıl erimediğini sormuşsun..Fırından çıktıklarında çikolatalar hafif yumuşamıştı fakat dışarıda biraz bekletince sertleştiler...
Ülker Damla çikolata kullandım....

Sevgilerimle...

Doyumluk.... dedi ki...

Teşekkürler pelin.Bende ülkerin alıyorum.bir daha deneyeyim bari.sevgiler..

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

gerçekten değişik bir tarif elinize sağlık kısa zamanda deniyeceğim inşlh

Unknown dedi ki...

ilginç bir tarif :)
banada beklerim izleyicim olursanızda sevinirim sevgiler...
http://ugurbocegimmutfagi.blogspot.com/