14 Ekim 2008 Salı

Fındıklı Sarma


MALZEMELER: 1 kg un, 60gr margarin, tuz, 1su bardağı ılık süt, 1 paket küçük yaş maya[kuru mayada olur]

İÇİ: yarım su bardağı sıvı tahin, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı toz şeker, çekilmiş fındık, üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı

YAPILIŞI:

1-Un,margarin,tuz,mayayı ılık sütle kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
2-Yoğurduğunuz hamuru 1-2 saat dinlendirin.
3-Hamurdan portakal büyüklüğünde parça koparın.Bunu merdane yardımıyla bir miktar büyütün.(ÇOK İNCE OLMASIN) 35 cm çapında olabilir.Daha doğrusu büyütebildiğiniz kadar.
4-Açılan hamura bir fırça yardımıyla önce sıvıyağı,sonra tahini sürün.Üzerine toz şeker,sonrada fındığı serpin.
5-Hamuru rulo yapıp,Her iki tarafından çok hafif çekin.
6-Bıçakla eşit parçalara ayırıp yağlı fırın tepsisine dizin.
7-üzerine yumurta sarısı sürün.150-170 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin…
(harika bir lezzet şiddetle tavsiye ederim)

4 yorum:

cicibici bişeyler dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık.Görüntü şahane valla!

meliha dedi ki...

Ben tahin,pekmez karıştırıp yemeyi çok severim buda tahinliyse mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık
öpüyorum

Doyumluk.... dedi ki...

Sağol meliha,Bu çörek kolay bayatlamıyor.Beğenirsiniz umarım.Sevgiler....

Doyumluk.... dedi ki...

Sağol siboşum.sevgiler...