10 Ekim 2008 Cuma

İçli Pide


HAMURU:1 kilo un60gr margarin, 1 adet yaş maya(42gr), 1 tatlı kaşığı şeker bir miktar tuz, Yoğurmak için ılık süt

İÇ MALZEMESİ: 250 gr pastırma veya sucuk, Pide miktarı kadar yumurta, 60 gr tereyağı

YAPILIŞI :

1-Un,tuz,toz şeker,margarini yoğurma kabımıza alalım.
2-Diğer yandan sütü ılıtalım.Hamurun ortasını havuz gibi açıp,yaş mayayı parçalayıp koyalım.
3-ILIK olan sütle mayayı parmaklarımızla karıştıralım.
4-Yoğurulan hamuru sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.
5-Hamurumuzu tezgahımıza alıp,üç veya dört parçaya bölelim.
6-Uzunlamasına ve 1cm kalınlığında açalım.
7-İçine istediğiniz malzemeyi koyup pide şeklini verin.
8-Yağlanmış tepsi içine yerleştirin.Diğerlerinide aynı şekilde yapın.
9-Pidelerin her birinin içine yumurta kırın,yayın.(üzerine isteğe bağlı tereyağını küçük parçalar halinde koyabilirsiniz.
10-Önceden ısıtılmış, 200 dereceli fırında pişirin.Fırından çıkınca pidelerin üzerini margarin ile yağlayın.

Afiyet olsun...

5 yorum:

cicibici bişeyler dedi ki...

Bundan bizzat yediğim için biliyorum tadı çok güzel.ellerine sağlık.

Cocukla Cocuk dedi ki...

nefis görünüyor ellerine sağlık

Blogun hayırlı olsun.

Doyumluk.... dedi ki...

Güzel yorumlarınız için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

bencede çok güzel gözüküyo ellerine sağlık sitende hayırlı olsun

Doyumluk.... dedi ki...

Sağol sümeyyem.öptüm....