MALZEMELER: 1 kg un, 60gr margarin, tuz, 1su bardağı ılık süt, 1 paket küçük yaş maya[kuru mayada olur]
İÇİ: yarım su bardağı sıvı tahin, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı toz şeker, çekilmiş fındık, üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
1-Un,margarin,tuz,mayayı ılık sütle kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
2-Yoğurduğunuz hamuru 1-2 saat dinlendirin.
3-Hamurdan portakal büyüklüğünde parça koparın.Bunu merdane yardımıyla bir miktar büyütün.(ÇOK İNCE OLMASIN) 35 cm çapında olabilir.Daha doğrusu büyütebildiğiniz kadar.
4-Açılan hamura bir fırça yardımıyla önce sıvıyağı,sonra tahini sürün.Üzerine toz şeker,sonrada fındığı serpin.
5-Hamuru rulo yapıp,Her iki tarafından çok hafif çekin.
6-Bıçakla eşit parçalara ayırıp yağlı fırın tepsisine dizin.
7-üzerine yumurta sarısı sürün.150-170 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin…
(harika bir lezzet şiddetle tavsiye ederim)
4 yorum:
Çok güzel olmuş ellerine sağlık.Görüntü şahane valla!
Ben tahin,pekmez karıştırıp yemeyi çok severim buda tahinliyse mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık
öpüyorum
Sağol meliha,Bu çörek kolay bayatlamıyor.Beğenirsiniz umarım.Sevgiler....
Sağol siboşum.sevgiler...
Yorum Gönder