malzemeler
250 gram çiğ kadayıf
3 yumurta
1 su bardağı ceviz
kızartmak için sıvıyağ
şerbet
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
yapılışı
- Önce şerbeti yapmakla başlayalım. Şekeri ve suyu kaynatalım. İyice koyulaştıktan sonra altını kapatıp soğutalım.
- Cevizleri çok parçalamıyoruz çünkü kadayıfın içinde pek belli olmuyor, büyük parçalar halinde olsun. Kadayıfı bir miktar avucumuzun içine alalım 3-4 parça cevizi içine koyup dolma gibi saralım. İstediğiniz miktarda kadayıfları hazırlayıp bir tabağa dizelim.
- Yumurtayı geniş bir kabın içinde çırpalım.
- Derin bir kızartma kabınız varsa işiniz daha kolay olur sıvıyağı orta derecede kızdırıp kadayıfları da tek tek yumurtaya bulayıp hafiften sıkıp(çok sıkmayın kadayıf çok sert olur) kızan sıvıyağ atıp nar gibi kızartalım.Kızaran kadayıf dolmalarımızı süzdürerek soğuk şerbete atalım. Ben 5 dakika beklettim. Çünkü Yumurtanın içine bazı tariflerde süt katılıyor ama ben katmadım çünkü süt çok yumuşatıyor, dilerseniz yarım çay bardağı katabilirsiniz. Benim gibi daha kıyır kıyır seviyorsanız süt katmayın derim. Daha sonra şerbetten çıkarıp servis tabağına alabilirsiniz. Biz evde dilim dilim kesip servis yaptık.
6 yorum:
Ayy canım ben çok seviyorum ama hiç denemedim not alıyorum ellerine sağlık:)
Harika gözüküyor ellerinze sağlık..
Tam doyumluk :))
lezzetli
nefisss ve harika bir sunum ellerine sağlık arkadaşım.
sevgiler....
Canim ne bu nefis görünüm böyle cok güzel görünüyor Ellerine emeklerine saglik .
baktıkça hayretler içinde kalıyorum ellerine sağlık çook güzel...
ellerine sağlık canım çok severim bende;))
paylaşımların bol bol olsun inşallah sevgiler;))
Yorum Gönder