malzemeler:
3 adet yufka
350 gram kaşar peyniri
150 gram pastırma
2 adet domates
2 yumurta akı
1 su bardağı galeta unu
kızartmak için sıvıyağ
yapılışı:
- Yufkalar önce dörde sonra sekize bölünür.
- Yufkanın geniş tarafına bir dilim kesilmiş kaşar peyniri, üzerine bir dilim pastırma ve 1-2 dilim kesilmiş domates koyulur ve kenarlarından katlayarak sarılır.
- Yumurta akı çırpılır, paçangalar önce yumurta akına sonra galeta ununa bulanır.
- Sıvıyağda iki tatafı kızartılır.
not: Yumurta akı kullanmamın sebebi sarısından daha hafif olmasıdır.
9 yorum:
eline sağlık arkadaşım,börek denince benim için akan sular durur,afiyet olsun
börekler çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
Ellerine sağlıkçıtır çıtır nefis gözüküyorlar..
Afiyet olsun inşallah..
Sevgilerimle..
çok severim.ellerinize sağlık
Ellerine sağlık canım. Çıtır çıtır olmuş, yiyenlere afiyet olsun :)
yeni yılın kutlu olsun..
2 Ocak - 2 Subat tarihleri arasinda yapacagim ``Ben Buldum`` etkinligime davetlisiniz..
Hepimiz mutfağımız da bir sürü tarif uretiyoruz. Bir etkinlik yapma fikri benim sürekli bir şeyler üretme isteğim ile başladı. Sizlerden de kendi tariflerinizi gondermenizi bekliyorum. Bol katilimli olur umuyorum.
Sevgiyle Kalin...
Blogunuzla ilk defa karşılaşıyorum,bugün 2. değişik isimle karşılaştığım blog çok ciddiyim sizinde isminiz çok güzel tadımlık doyumluk denen lafzı güzel kurgulamışsınız sayfanız için.başarılar..ellerinize sağlık hem blog adına hem de şu çıtır güzel börek adına:)
ellerine sağlık paçangaya bayılırım harika olmuşlar canım
sevgiler ,mutlu yıllar
Selda pastırmasız bir kış düşünemiyorum;) ben bayılırım.. ellerine sağlık...
Sevgiler.
Yorum Gönder