21 Ekim 2010 Perşembe

Koko Star Kurabiye


Malzemeler:
250 gram margarin (oda ısısında)
2 kahve fincanı pudra şekeri
2 yumurta (1 tanesinin akı alınır)
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
içi:
2 su bardağı hindistan cevizi
2 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta akı
yapılışı:
  • Hamur malzemeleri ile klasik bir kurabiye hamuru hazırlanır.
  • Diğer yandan ayırdığımız 1 yumurta akını alıp bir çimdik tuzla mikserle köpürene kadar çırpıyoruz.(bir yumurta akını yetersiz bulduğum için 2 yumurta akı kullandım)
  • Hindistan cevizi ile pudra şekerini bir kapta karıştırıp, çırpılmış yumurta akınınıda ekleyip tekrar karıştırırız. (burda iki türlü yapış şekli var bazıları yumurta akına pudra şekeri katıp çırpıyor. Ben ikisinide denedim ikiside aynı sonucu veriyor)
  • Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp çok inceltmeden elimizle düzleştirip ,hindistan cevizi karışımınıda avucumuzda toparlayarak bir miktar içine koyup dikkatlice taşırmadan kapatırız.(hamuru çok inceltmeyin ,şekillendirirken çatlıyor)
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 dercede 15-20 dk.pişiririz.(burdada açıklama yapmadan geçemeyeceğim: ısıtılmamış fırına koydumuzda pişerken hamur çatlıyor.fırını çok değilde biraz ısıtmakta fayda var.
  • Dilerseniz üzerine benmari usulü çikolata eritip dökebilirsiniz.Gerçi pek gererkte yok, çünkü çok tatlı bir kurabiye oluyor.
öneri:Kurabiyeler bir gün beklerse daha güzel oluyor.

4 yorum:

mintinin dünyası dedi ki...

arkadaşım selamlar pişti olmuşuz.ben de yaptım aynı kurabiyeden.senin çikolata sosun yok sanırım farklı olarak.ellerine sağlık.sevgiler...güzel bir kurabiye ve seninkiler de güzel görünüyorlar

Zehra Gürgen dedi ki...

bayılıyorum bu dolgulu kurabiyelere :) ellerine sağlık canım

sevgiler

Cafe Pepela dedi ki...

Gel beni ye diyor :)
Nefis olmuş..
Afiyet,bal,şeker olsun sizlere.
Sevgi ile

Canan Demirbağ dedi ki...

Harika olmuş ellerine sağlık..