
Merhaba; işte 2010'un ilk tarifi.......Fırında ve ekstra susam lezzetiyle çok hafif lezzet karnabar...
Malzemeler: 1 kg karnabahar, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 4-5 çorba kaşığı un, tuz, kimyon, nane, bol miktarda susam ,sarımsaklı yoğurt
yapılışı:
- Karnabaharlar parça olarak ayrılır, yıkanır.
- Mümkünse buharda pişirilir veya suda çok yumuşatmadan haşlanır.
- Diğer yandan bir kabın içinde yumurtalar çırpılır, süt, un ve baharatlar karıştırılır ve tekrar çırpılır.
- Süzdürülmüş ve soğumuş karnabaharlar tek tek önce bu sosa batırılır, sonra susama bulanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- 2oo derecede kızarana dek pişirilir.
- Sarımsaklı yoğurtla afiyetle yenir.
21 yorum:
Ellerinize saglik. Hic boylesini denememistim, eminim harikadir.
Sevgiler ve selamalr...
çok değişik bir tarif olmuş ellerinize sağlık..Profilinizde izmitli olduğunuzu okudum hemşeriyiz bende izmitliyim:) sizi arkadaş listeme ekliyorum ziyaretiniz içinde çok teşkr ederim...kocaman sevgiler..
Merhaba ,
Akşama Karnıbahar pişirecektim.Birde böylesini denemek gerek.Yağda kızartınca ağır oluyor.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler*
uzunca bir aradan sonra merhaba arkadaşım..yine herşey harika görünüyor..özelliklede bu karnıbahar görünümüne bayıldım..ellerine sağlık..görüşmek üzere..sevgiler..
Sevgili serap bende memnun oldum.Bende seni ekledim.görüşmek ümidiyle....sevgiler...
sevgili hadiye kızartma banada ağır geliyor.denemeni tavsiye ederim.
sevgili sevil nerelerdesin?sevgiler...
Çok değişik bir tarif,susama bayılırım.Mutlaka denemek lazım.Ellerine sağlık...
susam ve karnıbahar ilginç bir ikili olmuş.denemek lazım.ellerine saglık.
Elinize sağlık hiç böylesini duymadım ve denemedim.Fırında olduğu için hafif olduğunu tahmin ediyorum.Mutlaka deneyeceğim.Sevgiler.Mine
Hımm harika görünüyor.Ben hiç susamlı yemedim ?
Aslında evdekilerle birlikte artık çiğ tüketiyoruz. Pişerkenki kokusunu sevmiyorlarmış...
ellerine sağlık canım
Çok hoş olur hemde fırında oldukça hafif..:)
ellerinize sağlık sevgiler
Hiim ne güzel lezzet bu ellerine saglik arkadasim, sevgiler...
susuamlısını hiç denemedim elelrine sağlık canım...
BENDE FIRINDA YAPARIM KARNIBAHARI AMA SUSAMLISINI İLK KEZ DUYUYORUM İLGİNÇ VE BİR OKADARDA GÜZEL BİR TARİF OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
SEVGİLER...
Bende ilk kez gördüm,çok değişik olmuş,sunumu ne kadar hoş...
ellerine sağlık...
kocaman sevgiler..
Daha once gormustum buna benzer bir tarif. Susam ile cok degik olmustur eminim. Ellerine saglik
susamlı karnıbahar çok değişik olmuş eline sağlık cnm
karnıbaharı çok severim ama böylesini hiç yemedim de bilmiyordumda,denemek lazım,
eminim güzel olmuştur,ellerinize sağlık :)
değişik bir lezzet ama güzel olduğundan eminim.ellerine sağlık
ellerine kollarına sağlık şekerim
nefis olmuş nefisss
öpüyorum
Arkadaşım sayfama uğrarmısın dostluk bildirimin var sevgiler canım
Susamlı karnabahar enteresan bir tarif.. Çok lezzetli olmuştur kanımca. Ellerinize sağlık. :)
Yorum Gönder