5 Ocak 2010 Salı

Fırında Susamlı Karnabahar





Merhaba; işte 2010'un ilk tarifi.......Fırında ve ekstra susam lezzetiyle çok hafif lezzet karnabar...

Malzemeler: 1 kg karnabahar, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 4-5 çorba kaşığı un, tuz, kimyon, nane, bol miktarda susam ,sarımsaklı yoğurt

yapılışı:
  1. Karnabaharlar parça olarak ayrılır, yıkanır.
  2. Mümkünse buharda pişirilir veya suda çok yumuşatmadan haşlanır.
  3. Diğer yandan bir kabın içinde yumurtalar çırpılır, süt, un ve baharatlar karıştırılır ve tekrar çırpılır.
  4. Süzdürülmüş ve soğumuş karnabaharlar tek tek önce bu sosa batırılır, sonra susama bulanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  5. 2oo derecede kızarana dek pişirilir.
  6. Sarımsaklı yoğurtla afiyetle yenir.

21 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerinize saglik. Hic boylesini denememistim, eminim harikadir.
Sevgiler ve selamalr...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

çok değişik bir tarif olmuş ellerinize sağlık..Profilinizde izmitli olduğunuzu okudum hemşeriyiz bende izmitliyim:) sizi arkadaş listeme ekliyorum ziyaretiniz içinde çok teşkr ederim...kocaman sevgiler..

HADİYE dedi ki...

Merhaba ,

Akşama Karnıbahar pişirecektim.Birde böylesini denemek gerek.Yağda kızartınca ağır oluyor.
Ellerinize sağlık.

Sevgiler*

Sevil Altunel dedi ki...

uzunca bir aradan sonra merhaba arkadaşım..yine herşey harika görünüyor..özelliklede bu karnıbahar görünümüne bayıldım..ellerine sağlık..görüşmek üzere..sevgiler..

Doyumluk.... dedi ki...

Sevgili serap bende memnun oldum.Bende seni ekledim.görüşmek ümidiyle....sevgiler...
sevgili hadiye kızartma banada ağır geliyor.denemeni tavsiye ederim.
sevgili sevil nerelerdesin?sevgiler...

CAHİDE dedi ki...

Çok değişik bir tarif,susama bayılırım.Mutlaka denemek lazım.Ellerine sağlık...

Eylem dedi ki...

susam ve karnıbahar ilginç bir ikili olmuş.denemek lazım.ellerine saglık.

mis kokulu lezzetler dedi ki...

Elinize sağlık hiç böylesini duymadım ve denemedim.Fırında olduğu için hafif olduğunu tahmin ediyorum.Mutlaka deneyeceğim.Sevgiler.Mine

Zehra Gürgen dedi ki...

Hımm harika görünüyor.Ben hiç susamlı yemedim ?
Aslında evdekilerle birlikte artık çiğ tüketiyoruz. Pişerkenki kokusunu sevmiyorlarmış...

ellerine sağlık canım

rumma dedi ki...

Çok hoş olur hemde fırında oldukça hafif..:)

ellerinize sağlık sevgiler

anneminkiziyim dedi ki...

Hiim ne güzel lezzet bu ellerine saglik arkadasim, sevgiler...

Pembe Tatlar dedi ki...

susuamlısını hiç denemedim elelrine sağlık canım...

CANDAN TARİFLER dedi ki...

BENDE FIRINDA YAPARIM KARNIBAHARI AMA SUSAMLISINI İLK KEZ DUYUYORUM İLGİNÇ VE BİR OKADARDA GÜZEL BİR TARİF OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
SEVGİLER...

pelince dedi ki...

Bende ilk kez gördüm,çok değişik olmuş,sunumu ne kadar hoş...
ellerine sağlık...

kocaman sevgiler..

DUSBAHCESI dedi ki...

Daha once gormustum buna benzer bir tarif. Susam ile cok degik olmustur eminim. Ellerine saglik

Degisiktatlar dedi ki...

susamlı karnıbahar çok değişik olmuş eline sağlık cnm

esengül dedi ki...

karnıbaharı çok severim ama böylesini hiç yemedim de bilmiyordumda,denemek lazım,
eminim güzel olmuştur,ellerinize sağlık :)

Ceyda'nın Bahçesi dedi ki...

değişik bir lezzet ama güzel olduğundan eminim.ellerine sağlık

Zeynep dedi ki...

ellerine kollarına sağlık şekerim
nefis olmuş nefisss
öpüyorum

hanife dedi ki...

Arkadaşım sayfama uğrarmısın dostluk bildirimin var sevgiler canım

Ayazma dedi ki...

Susamlı karnabahar enteresan bir tarif.. Çok lezzetli olmuştur kanımca. Ellerinize sağlık. :)