24 Ocak 2009 Cumartesi

Su Böreği

Su Böreğini çok seviyorum.Çok sık yapamasamda,evde yaptığımızın yerini hiç bir şey tutmuyor.Bazen aklıma geliyor,üşeniyorum.Tarifim; orjinal tariftir.Ölçülere uyulduğu takdirde muhteşem oluyor.afiyet olsun...
HAMURU İÇİN:6 yumurta(özellikle oda sıcaklığında beklemiş)1 tatlı kaşığı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 kilo un.


HAMURU AÇMAK İÇİN:1 su bardağı un, 1.5 su bardağı nişasta


İÇ MALZEMESİ:300 gram beyaz peynir


YUFKA ARALARI İÇİN:200 gram tereyağı, 1 su bardağı süt, 1 yumurta


  • Unu yoğuracağımız kaba koyalım.İçine 6 yumurtayı,sirke ve yağı katıp yoğuralım.İlk başta hamur biraz problemli gözükebilir ama endişelenmeyin.Yoğurdukça düzelecektir.


  • 15 dakika dinlendirin.Tekrar yoğurun 30 dakika daha dinlendirin.Bu arada tereyağını eritin,ateşten alıp biraz ılınmasını bekleyin.İçine sütü katıp,yumurtayı kırın ve çırpın.


  • Hamuru 12 eşit parçaya bölün.Bezeleri,merdane yardımıyla nişastalı un karışımı ile tepsinizin büyüklüğünde açın.


  • Yufkaların iki tanesini ayırın, biri tepsinin altına öbürü üzerine haşlamadan koyulacak.Diğer yufkaları,Tencerede suyu kaynatıp, içine biraz tuz katıp 2 dk haşlayın. ( orjinal tarif böyle ama ben, ayırmıyor hepsini haşlıyorum)


  • Yağlanmış tepsinin içine ayırdığımız yufkayı serin,diğer yandan 2 dakika haşladığımız yufkayı sıcak sudan delikli bir kepçe ile alıp,soğuk su dolu kabın içerisine koyun.Fazla suyunu aldıktan sonra tepsiye yerleştirin.


  • .Aralarına hazırladığımız sütlü ,yumurtalı, tereyağı karışımından sürün.Yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın. Orta kısma gelince peyniri koyun. Yufkalar bitince kalan tereyağı karışımınıda üzerine dökün .

  • 150 derecede üzeri kızarana dek pişirin.

5 yorum:

cicibici bişeyler dedi ki...

Harika görünüyor,sıcak sıcak çok güzelde yenir,su böreğini çok severim tabi senin yaptığın bir başka oluyor,ellerine sağlık.

pelince dedi ki...

Su böreği tam bir maharet işi,çok güzel olmuştur eminim..
Ellerine sağlık..

Sevgiler..

Unknown dedi ki...

SUBÖREĞİ YAPMAK HER YİĞİDİN HARCI DEĞİL MALESEF EN BAŞTADA BENİM:((( ELLERİNE SAĞLIK ÇOK SEVERİM AMA MÜMKÜN DEİL BEN YAPAMAM

sümeyyeden inciler dedi ki...

Su böreği çok iç açıcı olmmuş.eline sağlık.

bırtutamkekik dedi ki...

ellerine sağlık canım.
nefis bir görüntü..
bayıldım.
bende bekliyorum sayfama.
sevgiler..
:)