23 Mart 2010 Salı

Portakallı Tatlı


Çocukluğuma ait bir tatlı olan portakallı tatlı ile herkese merhaba. Yapımı kolay, besleyici, yumurta ve margarin içermeyen bir tatlı. Çocukluğumda annem bize çok yapardı. Tarif çok eski ve hiç bir yerde yok. Sizlerinde beğeneceğinizden eminim. Mis kokulu tatlının işte tarifi....



Malzemeler


hamur: 1 su bardağı portakal suyu(hazır değil kendiniz sıkın), 1,5 su bardağı sıvıyağ, 2 çay kaşığı karbonat ,aldığı kadar un

içi: İri çekilmiş ceviz(tahmini 1,5 su bardağı) , 1 çorba kaşığı tarçın

şerbet:3,5 su bardağı su, 3 su bardağı şeker



yapılışı:


  • Portakal suyu, sıvıyağ, un ve karbonat ile kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak bir hamur yapılır.

  • Ceviz ve tarçın bir kapta karıştırılır.

  • Limondan biraz daha büyük parçalar koparılır.Avuç içinde düzleştirerek içine tarçınlı ceviz koyulup pohaça gibi katlanır.

  • 150 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.

  • Önceden hazırladığımız ılık şerbeti soğumuş tatlıların üzeine dökülür.

  • Şerbeti çekince üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.


not:Hazır portakal suyu ile hiç denemedim.Bu yüzden portakalı sıkarak yapın.
sevgiler........




1 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok büyük bir ekmek zannettim;kurabiye olduğunu gördüm,ellerine sağlık,sevgilerrrrr