Malzemeler:6 orta boy patlıcan, 300 gr kıyma, 1 soğan, 3 adet biber, 2 adet domates, sıvı yağ, tuz, nane, maydanoz, 1 çay kaşığı kara biber, salça, 1-2 diş sarımsak
yapılışı:
- Patlıcanlar alaca soyulup,doğranır.Tuzlu suda 10 dk.bekletilir.Sonra süzülerek kurutulup sıvı yağda kızartılır.
- Soğan doğranır.Tencerede sıvı yağ ile kavrulup salça ilave edilir. İçine kıyma ilave edilir.10 dk. kavrulan kıymanın içine 3 su bardağı sıcak su dökülür.İçine Kara biber, nane,maydanoz, tuz doğranmış biber, sarımsak ve doğranmış domates ilave edilir.
- 5-6 dk.pişirilir ve kızarttığımız patlıcanlar kıymanın üzerine düz bir şekilde dizilir.Kapağını kapatıp, 1-2 dk. daha pişirilir.
- Not: fırında da pişirebilirsiniz.
14 yorum:
ben bu lezzete bayılırım helede 1 gün sonra dahada güzel olur ellerine sağlık cnmm afiyetler olsun sevgiler
ÇOK SEVERİM ÇOK..ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
Hımm asla hayır diyemiyeceğim bir lezzet ellerine sağlık canım...
hmmm bayilirimmm cok severim ben bunu yaaa...
ellerine saglik kalksamda yapsammi ki:))
bende çok severim musakkayı ellerine sağlık.
Cocukken patlicani hic sevmezdim. Annem zorla yedirirdi. Ne hikmetse, simdi bayiliyorum patlicana:) Ozellikle yagda kizarmis patlicana. Hazirlamis oldugun patlican musakka cok istah acici :) Ellerine saglik.
ellerine sağlık arkadaşım nefis olmuş
Cok severim, mevsimin patlicanlari cikmisken bol bol yapmak lazim. Ellerine saglik. Iyi pazarlar.
Çok severim bende musakkayı..Ama eşim tam tutknudur..Yanına pilav-cacık der gider bazen..Bende aşmı eriyorsun derim gülüşürüz..
Eline sağlık canım...Fazla yağlı olmasın diye yazdan kızarttığım karnıyarıklık patlıcanı az buzluyken kesme tahtasında musakkalık kesiyorum..Öyle musakka yapıyorum...Birkaç kerede musakkalık patlıcanları tost makinesinde az cızbız yaptım sonra ilave ettim..
Sevgiler kocaman.
Tam da buzdolabındaki patlıcanları ne yapsam derken tarifin imdadıma yetişti. Yarınki yemeğim budur.Ellerine sağlık. Sevgiler...
NEFİS BİR LEZZET CANIM ELLERİNE SAĞLIK GÜZEL BİR HAFTA GECİRMEN DİLEĞİYLE...
Bu yemeğin yanında taze ekmek pek güzel gider,ahh ahhh.Daha bir hafta oldu ,ben şimdiden sızlanıyorum.:))
Ellerine sağlık...
Sevgiler...
ellerine sağlık canım cok güzel. fırında nasıl pişiyor acaba..
Fırında,tepsiye döşeyip,(tabi yine kızartıyoruz)suyunu daha az koyuyoruz.fırına veriyoruz.sevgiler aşevi
Yorum Gönder