malzemeler:
3 bardak un ,2 çorba kaşığı yoğurt ,1 paket margarin, 1 çorba kaşığı sirke, 1 bardak ılık su, kabartma tozu, 2 çay kaşığı tuz
üzeri için:1 yumurta sarısı
yapılışı:
- Margarinin 100 gramını bir kenara ayırıp,geriye kalan margarin,yoğurt,sirke,ılık su ,un,tuz, kabartma tozu kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.15 dk dinlendirilir.
- Hamur ikiye bölünür, bölünen parçalarda üçe bölünür.
- Hamurun bir parçasını alıp, tabak büyüklüğünde açarız..Kenara ayırdığımız margarini eritip ,açtığımız hamurun üzerine süreriz, hamuru üst üste gelecek şekilde kapatırız.Diğerlerinede aynı işlemi yaparız.
- Düz bir kabın içine yerleştirip,buzdolabında 1 saat bekletilir.
- Dolaptan alıp ,un yardımıyla hamuru biraz büyütüp önce dörde sonra sekize bıçakla kesip,rulo yapılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp ,150 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
2 yorum:
Böğrekte,katmerde nefiss görünüyor.oğlum hamur işlerine bayılır.
ellerine sağlık canım
öpüyorum.
Harika olmuş,görüntüden de anlaşılıyor zaten,yapılışı biraz uğraştırmalı ama tadı çok güzel,senin yaptığın da ayrı bir güzel oluyor.ellerine sağlık.
Yorum Gönder