Yapılışı :
- Makarnaları tuzlu suda 6-7 dakika haşlayalım.
- Haşlanan makarnaları süzüp ,soğuk sudan geçirelim.
- Beşamel sos için;tencerede yağ ve un çok hafif pembeleştirilip,üzerine ılık sütü boşaltırız. Devamlı karıştırmak suretiyle sosu hazırlarız.
- Makarnayı ve beşameli birbirine karıştırırız.
- Yağlanmış bir fırın kabına karışımın yarısını dökeriz.Ortasına küçük kestiğimiz sucuk ve rendelediğimiz kaşar peynirini yayarız.
- Geri kalan makarnayıda üzerine yayarız.Tekrar rende kaşar serpip,200 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
6 yorum:
gayet güzeldi. ellerine sağlık...
Süper bir görüntü ablacım,ellerine sağlık.Her şekilde makarnayı severim ama fırında da süper oluyor.Görüntüsü kadar tadıda güzeldir eminim!afiyet olsun:)
Fırın makarnayı çok severim.
ellerine sağlık canım
öpüyorum
Makarnayı sevmeyen yoktur herhalde,çok leziz gözüküyor..
Ellerine sağlık..
İyi hafta sonları..
Çok güzel görünüyor katmer katmer olmuş ellerinize sağlık
teşekkür ederim.meliha,pelin,buket,sibel
Yorum Gönder