24 Şubat 2010 Çarşamba

Krep Rulo



Malzemeler:
Krep hamuru için: 2 su bardağı süt, 2 yumurta, 1 su bardağı un, kızatmak için sıvıyağ

içi: Salam, dilim kaşar peynir, krem peynir, zeytin ezmesi

yapılışı:
  • Krep hamuru için verilen malzemeler çırpılıp, çok az yağlanmış tavada pişirilir.
  • Krep hamurları soğutulup 4 krep tezgaha serilip yarısı diğerinin üzerine gelecek şekilde ikili sıra şeklinde serilir.Kreplerin üzerine krem peynir sürülür(malzemelerin yapışması için). Salamlar belirli aralıklarla dizilir. En son dilim peynirlerimiz dizilir ve rulo yapılır.
  • Belirli bir kalınlıkta kesilir.
  • Zeytin ezmelide aynı şekilde yapılır.
sevgiler.........................



16 Şubat 2010 Salı

Zeytin Ezmesi




Ev yapımı zeytin ezmesi...Katkı maddesi olan hazır gıdalardan uzak durmaya çalışalım...

Malzemeler: 250 gram siyah zeytin, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı kekik, 2 çay kaşığı limon suyu ,isteğe bağlı 1 diş sarımsak (koku açısından ben katmadım)

yapılışı:
  • Zeytinler çekirdeklerinden ayrılır
  • Kekik, nane, sarımsak , limon suyu ve sıvı yağ ile zeytinler blendırda ezilir.
not:Cam bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz.

6 Şubat 2010 Cumartesi

Mercimek Köftesi




Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 su bardağı ince bulgur, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı salça, tuz, nane, maydanoz, yarım çay bardağı sıvıyağ (isteğe bağlı taze soğan )



yapılışı:
  • Mercimek yıkanır ve 3 su bardağı suda pişmeye bırakılır.
  • Mercimekler biraz dağılmaya başlayınca içine bulgur ilave edilir 1-2 dk.daha karıştırarak pişirilir ve ocak kapatılır.
  • Mercimek ve bulgur 10 dk.kapağı kapalı olarak dinlendirilir.
  • Diğer yandan soğan doğranıp sıvıyağda kavrulur.Önce salça sonra baharatlarla bir sos hazırlanır.
  • Salçalı sos mercimekle karıştırılır.Maydanozu eklenir. Şekillendirilir.
  • İsteğe göre marulla servis edilir.