20 Haziran 2009 Cumartesi

Sütlaç


Herkese merhaba...Arkadaşlar; sütlacı sevmeyen var mı? ben cevap vereyim; ben sevmem. Bu soruyu neden sorduğuma gelince evde bana:
-Hiç sütlaç sevilmez mi. Sevmeyene hiç raslamadık diyorlar.
Muhakkak benim gibi sevmeyen birileri vardır. Ne yapayım sevmiyorum işte...Çocukken annem çok zorlardı yemem için bende o günlerden beri sevmem. Sevmem ama güzel yaparım. Eşim çok sevdiği için yapıyorum.Sadece bir kaşık tadına bakıyorum nasıl olmuş diye. Sevenler için işte tarif
Malzemeler:1lt süt, yarım su bardağı pirinç, 1su bardağı şeker, 1 paket vanilya (ben içine az miktarda beyaz çikolata katıyorum)4 çorba kaşığı buğday nişastası
Üzeri için:Tarçın
Yapılışı:
  • Pirinçler 2,5 su bardağı su ile 10 dk. pişirilir.
  • Diğer taraftan süt ve şeker tencerede kaynatılır.
  • Pişirdiğimiz pirinçleri kaynayan süte suyu ile birlikte ilave ederiz. Nişastayı az su ile eritip sütün içine katarız. 10 dk.daha kaynatırız. Ocaktan almaya yakın vanilyasını ilave ederek kuplara dökeriz.
  • Üzerine tarçın serpebilirsiniz.

15 Haziran 2009 Pazartesi

Meyve Suyu (Vişne)


Evde meyve suyu yapımına devam ediyoruz......
Malzemeler:Yarım kilo vişne, 5 çorba kaşığı şeker (şeker oranını kendinizde ayarlayabilirsiniz)
Yapılışı:
  • Vişneler yıkandıktan sonra saplarından ayrılır.
  • Tencereye 4 su bardağı suyu vişneleri ve şekeri ilave edip 10 dk. kaynatırız.(vişneler iyice parçalansın)
  • Kaynayan vişneyi başka bir kaba plastik tel bir süzgeç ile süzeriz.Çekirdeklerinden ayrılmış olurlar.Bu süzme işlemini iki kere tekrarlayabilirsiniz.
  • Buzdolabında muhafaza edebiliriz.
sevgiler......................................

8 Haziran 2009 Pazartesi

Kolay Dondurma


Bu tarifi Emine Bederin kitabından yaptım. Tavsiye ederim.
Malzemeler:1poşet (75 gr )kakaolu krem şanti, 1 yumurta, 4 çorba kaşığı şeker, 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
  • Krem şanti ve kakao sütle mikser yardımıyla çırpılır.
  • Diğer yandan ayrı bir kapta yumurta ve şeker mikserle iyice köpük olana kadar çırpılır.
  • Krem şantili karışıma yumurtalı karışım eklenir ve 1-2 dk. daha çırpılır.
  • Dondurmamız buzlukta 3-4 saat dondurulduktan sonra servise hazırdır.
  • Siz içine damla çikolatada koyabilirsiniz.
sevgiler.....

1 Haziran 2009 Pazartesi

Patates Çiçekleri


Herkese merhaba...Arkadaşlar bilgisayarımda bir sorun var. Ne olduğunu pek kavrayamadık ama kısa sürede düzelmesini umuyorum....
Bu tarifi ıgglo nun "Patates kurabiye"lerinden esinlenerek yaptım. Çok güzel oldu. Et ve köftenin yanında çok şık bir sunum. Aşağıdaki tarifin dışında sade bir patates püresi hazırlayıp, nişasta, unu ve yumurtayı koymadanda yapabilrsiniz.
Malzemeler:3 orta boy patates, 1 çorba kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 talı kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  • Patatesler kabukları soyulup dilimlenir.Tencerede 2 su bardağı su ile iyice haşlanır.
  • Haşlanan patatesleri ocaktan alıp iyice ezeriz.Pürüzsüz olan patates içine öncelikle tereyağını ekleyip tekrar karıştırırız.Nişasta ve unu ekleyip tekrar ezeriz.Tuzunuda katarız.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkma torbası ile şekillendirip, önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzerlerini kızartırız.
  • Pişince muhakkak fırından çıkarıp dışarıda soğuturuz.
sevgilerle..............