24 Mayıs 2009 Pazar

Tavuk Sarma



Malzemeler: Ölçü vermeden ;İnceltilmiş fleto tavuk göğsü, Kaşar peyniri, sucuk, Sarmak için folyo

sos :3 domates rendesi, 1 çorba kaşığı biber salçası,istediğiniz baharatlar,2 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz




yapılışı:





  • Fleto tavukları iki tane yan yana folyo üzerine serelim.(tavuklar büyük bir parça ise tek parça sarabilirsiniz)
  • Serdiğimiz tavuk üzerine 2-3 dilim kaşar peyniri ve bir kaç tane sucuk koyup rulo yaparız.Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi folyo ile sararız.Kenarlarınıda bükeriz.
  • Bir tencerede 5-6 su bardağı suyu kaynatıp, folyolu tavukları içinde atıp 30 dk. haşlarız. Burdaki amaç tavuğun şeklinin bütünleşmesi ve bozulmamasıdır.
  • Bu arada sosunu hazırlarız.Domates rendesi, sıvıyağ,tuz , salça, baharat karışımını 5-6 dk. ocakta pişiririz.İçine yarım su bardağı su döküp kaynatırız.
  • Haşlanan tavukları folyolardan çıkarıp sosun içine koyarız.Sosla birlikte Tavukları ara sıra tersini çevirmek şartıyla 15 dk. daha sosla bütünleşmesini sağlarız.
  • Pilav yanında şık bir sunumdur.
sevgiler....


15 Mayıs 2009 Cuma

Tulumba Tatlısı


Merhaba ,Yoğun bir gripten sonra şükürler olsun iyiyim.Güzel bir tulumba talısı tarifini paylaşmak istiyorum.Herkes bu tatlının yapılışının zor olduğunu düşünür. Aslında pekte zor değil. Ben hazır şerbetli tatlıları pek yiyemiyorum, çok ağır geliyor. Bu tarifin orjinal şekeri 6 su bardağı şekerdir, ama ben 4 su bardağı şekerle yaptım.Benim gibi düşünen varsa, işte tarif...
Hamur malzemeleri: 2 su bardağı un, 3 yumurta , 1 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı kaşığı nişasta, 1 çorba kaşığı margarin, Kızartmak için sıvı yağ
şerbet:4 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, yarım limon suyu (isteyen 6 subardağı şeker 4 su bardağı su ile yapabilir)
yapılışı:
  • Şerbet kaynatılıp soğutulur.
  • Bir tencerenin içinde 3 su bardağı su kaynatılır. İçine margarin un, irmik, nişasta, katılıp hamur haline gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınıp soğutulur.
  • Hamur içine yumurtalar kırılır ve çırpılır.
  • Akışkan hamur, sıkma torbası ile sizin belirlediğiniz uzunlukta kızdırılmış sıvı yağa sıkılarak makas yardımıyla kesilerek kızartılır.
  • Kızaran tatlılar şerbete atılır.
  • Bu kadar malzeme ile 2 kg den fazla tatlı çıkıyor.
iyi hafta sonları.....

12 Mayıs 2009 Salı

Etimek Tatlısı(çilekli)




Merhaba, Kara kışta hasta olmadım, bahar geldi hasta oldum. 1 haftadır gripim.Ziyaretinize gelemedim.Bugün kendimi daha iyi hissediyorum.Ne kadar hastada olsanız mecbur yine ayakta durmaya çalışıyorsunuz.Bugün etimek tatlısı yaptım.İşte hasta tatlısı tarifi.
Malzemeler:
1 paket etimek,Etimekleri ıslatmak için,1,5 su bardağı şeker, 3 su bardağı su
pudingi:1lt süt, 3 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta,1 çorba kaşığı pirinç unu, 2 çay bardağı şeker, yarım paket beyaz çikolata, 50 gr margarin.
üzeri:1 paket çilek aromalı bitkisel jöle, çilek
  • 1,5 su bardağı şekeri 3 su bardağı su ile kayanatırız.(böylesi daha hafif,çünkü üzerindekilerde tatlı olduğu için şekeri yakmıyoruz).Etimeklerin üzerine döküyoruz.
  • Pudingi yapmak için çikolata hariç diğer malzemeleri sütün içinde blendırla ezip pişiririz.Ocaktan indirmeye yakın çikolata ve margarin ekleyip karıştırırız.Etimeklerin üzerine dökeriz.
  • Çilekleri kesip pudingin üzerine dizeriz.
  • Jöleyi kutunun arkasındaki tarife göre hazırlayıp çileklerin üzerine dökeriz.
sağlıklı günler...

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Kayısı Meyve Suyu


Potasyumca zengin, kayısı... Oğluma hazır meyve sularını içirmiyorum.Elimden geldiği kadar kendim yapmaya çalışıyorum. Hem beleyici, hem vitaminli. Kayısı'da A, B, C vitaminleri var. Beynimizin düzenli çalışmasından tutun, Kemiklerin daha sağlam ve düzgün olmasına kadar çok faydaları var. Özellikle bağırsak problemleri olanlara tavsiye ederim.Mevsiminde kayısı ilede yapılır. İşte kolay tarif:

Malzemeler:7 tane kuru kayısı, 2 çorba kaşığı şeker, 5 su bardağı su

  • Kayısılar yıkanır, doğranır.
  • Tencerenin içinde 5 su bardağı su ile birlikte 1-2 taşım kaynatılır.
  • İçine 2 çorba kaşığı şeker ilave ederek 10 dk. daha kaynatılır.
  • Ilınınca Blendırla pürüzsüz bir şekilde ezilir.(eğer kıvamı koyu gelirse üzerine su iave edebilirsiniz)
  • 3-4 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

2 Mayıs 2009 Cumartesi

Patlıcan Musakka


Malzemeler:6 orta boy patlıcan, 300 gr kıyma, 1 soğan, 3 adet biber, 2 adet domates, sıvı yağ, tuz, nane, maydanoz, 1 çay kaşığı kara biber, salça, 1-2 diş sarımsak
yapılışı:
  • Patlıcanlar alaca soyulup,doğranır.Tuzlu suda 10 dk.bekletilir.Sonra süzülerek kurutulup sıvı yağda kızartılır.
  • Soğan doğranır.Tencerede sıvı yağ ile kavrulup salça ilave edilir. İçine kıyma ilave edilir.10 dk. kavrulan kıymanın içine 3 su bardağı sıcak su dökülür.İçine Kara biber, nane,maydanoz, tuz doğranmış biber, sarımsak ve doğranmış domates ilave edilir.
  • 5-6 dk.pişirilir ve kızarttığımız patlıcanlar kıymanın üzerine düz bir şekilde dizilir.Kapağını kapatıp, 1-2 dk. daha pişirilir.
  • Not: fırında da pişirebilirsiniz.