24 Ocak 2009 Cumartesi

Su Böreği

Su Böreğini çok seviyorum.Çok sık yapamasamda,evde yaptığımızın yerini hiç bir şey tutmuyor.Bazen aklıma geliyor,üşeniyorum.Tarifim; orjinal tariftir.Ölçülere uyulduğu takdirde muhteşem oluyor.afiyet olsun...
HAMURU İÇİN:6 yumurta(özellikle oda sıcaklığında beklemiş)1 tatlı kaşığı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 kilo un.


HAMURU AÇMAK İÇİN:1 su bardağı un, 1.5 su bardağı nişasta


İÇ MALZEMESİ:300 gram beyaz peynir


YUFKA ARALARI İÇİN:200 gram tereyağı, 1 su bardağı süt, 1 yumurta


  • Unu yoğuracağımız kaba koyalım.İçine 6 yumurtayı,sirke ve yağı katıp yoğuralım.İlk başta hamur biraz problemli gözükebilir ama endişelenmeyin.Yoğurdukça düzelecektir.


  • 15 dakika dinlendirin.Tekrar yoğurun 30 dakika daha dinlendirin.Bu arada tereyağını eritin,ateşten alıp biraz ılınmasını bekleyin.İçine sütü katıp,yumurtayı kırın ve çırpın.


  • Hamuru 12 eşit parçaya bölün.Bezeleri,merdane yardımıyla nişastalı un karışımı ile tepsinizin büyüklüğünde açın.


  • Yufkaların iki tanesini ayırın, biri tepsinin altına öbürü üzerine haşlamadan koyulacak.Diğer yufkaları,Tencerede suyu kaynatıp, içine biraz tuz katıp 2 dk haşlayın. ( orjinal tarif böyle ama ben, ayırmıyor hepsini haşlıyorum)


  • Yağlanmış tepsinin içine ayırdığımız yufkayı serin,diğer yandan 2 dakika haşladığımız yufkayı sıcak sudan delikli bir kepçe ile alıp,soğuk su dolu kabın içerisine koyun.Fazla suyunu aldıktan sonra tepsiye yerleştirin.


  • .Aralarına hazırladığımız sütlü ,yumurtalı, tereyağı karışımından sürün.Yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın. Orta kısma gelince peyniri koyun. Yufkalar bitince kalan tereyağı karışımınıda üzerine dökün .

  • 150 derecede üzeri kızarana dek pişirin.

23 Ocak 2009 Cuma

REÇELLİ KURABİYE


Malzemeler:

250 gr margarin, 1 su bardağı pudra şekeri ,2 çorba kaşığı nişasta ,2 çorba kaşığı pirinç unu, aldığı kadar un ,kabartma tozu , reçel(tane kısımlarından)


YAPILIŞI:

  • Margarin ,pudra şekeri,nişasta,pirinç unu,kabartma tozu iyice yoğrulur.Hamur kulak memesinden biraz daha sert olsun.
  • Elimizle ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp,ortasına reçelin tane kısımlarından koyarız.
  • 150 dercede pembeleşene kadar pişirilir.

10 Ocak 2009 Cumartesi

Fırın Makarna

Malzemeler : 1 Paket fırın makarna , 2 kaşık margarin , 2 kaşık un , 3 su bardağı süt , rende kaşar peyniri (isteğe bağlı sucuk)

Yapılışı :
  • Makarnaları tuzlu suda 6-7 dakika haşlayalım.
  • Haşlanan makarnaları süzüp ,soğuk sudan geçirelim.
  • Beşamel sos için;tencerede yağ ve un çok hafif pembeleştirilip,üzerine ılık sütü boşaltırız. Devamlı karıştırmak suretiyle sosu hazırlarız.
  • Makarnayı ve beşameli birbirine karıştırırız.
  • Yağlanmış bir fırın kabına karışımın yarısını dökeriz.Ortasına küçük kestiğimiz sucuk ve rendelediğimiz kaşar peynirini yayarız.
  • Geri kalan makarnayıda üzerine yayarız.Tekrar rende kaşar serpip,200 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirilir.